Március 15-i ünnepély
Március 14-én 3 ünnepi előadással emlékeztünk meg 1848. március 15. eseményeire, nemzeti ünnepünk 175. és Petőfi Sándor születésének 200. évfordulója alkalmából. A magas színvonalú előadásokat 10 órától alsós tanulóink és meghívott vendégek, 11 órától felsős tanulóink, 17 órától pedig meghívott szülők és a negyközségünk lakói tekinthették meg. Valamennyi előadás nagy sikert aratott, melyben emlékezetes produkciókat nyújtott a Pipacs Néptánccsoport iskolánk néptánc szakkörös tanulóival, az 5.a és az 5.b osztály szinte valamennyi tanulója és 22 furulyással felálló énekkarunk.
Köszönet illet minden felkészítő és résztvevő pedagógust, fegyelmezettséget, tehetséget és szorgalmat megmutató minden tanulót.
A ünnepélyekről készült további írások itt olvashatók:
Sárossy Szilvia pedagógus írása
Konkoly Miklósné nyugdíjas pedagógus írása
Az ünnepélyen készült fotók itt tekinthetők meg
Az ünnepélyen készült videók itt tekinthetők meg

Kaán Károly Verseny 2023.
Március első felében érkezett meg iskolánkba a Kaán Károly Verseny 1. fordulójának központi feladatlapja, amelynek megoldásával 5.A és 6.A osztályos tanulóink 80 perc alatt maximálisan 100 pontot szerezhettek. A diákoknak nem csupán az ötödikes, illetve hatodikos természettudomány tankönyv anyagából kellett számot adniuk, hanem a Természetbúvár folyóirat meghatározott cikkeiből való növény- és állatfajokat is fel kellett ismerniük. A meglehetősen nehéz, ugyanakkor mindenképpen érdekes és tanulságos iskolai fordulóban a következő tanulóink vettek részt a fényképen balról jobbra haladva:
a 6.A osztályból: Mecs Milán, Gombik Bence, Borbély Péter és Nagy Richárd
az 5.A osztályból: Friedmann Dorka Zsuzsanna, Kucsera Bálint, Racher Zoé Kira, Kánnai János Kornél, Csortos László Vendel és Fentor Ádám.
Közülük hárman jutottak tovább a megyei döntőbe, amely április 14-én lesz Tápiószentmártonban: első helyezett Borbély Péter (6.A), második helyezett Csortos László Vendel (5.A), a harmadik helyezett pedig Racher Zoé Kira (5.A). Szorítunk Nektek!
Sok szeretettel gratulálunk minden résztvevőnek és továbbjutónak egyaránt!
Wareczki Sándorné és Haramachné Matheisz Tünde felkészítő tanárok


Nyílt nap a felső tagozaton
2023. március 22-én (szerdán) nyílt tanítási napot tartunk a felső tagozaton, melyre szeretettel várjuk az érdeklődő szülőket!

Hit-és erkölcstan tájékoztatás
Szeretettel meghívjuk a kedves szülőket a 2023/2024. tanévre szóló hit- és erkölcstan oktatás egyházi tájékoztatóira.
A tájékoztatók időpontja: 2023. március 13. 16 óra.
Helyszíne: az iskola kijelölt tantermei
Hit-és erkölcstan tájékoztatás

Meghívó iskolai ünnepélyre
Szeretettel meghívjuk a szülőket és érdeklődőket az 1848 / 49-es forrdalom és szabadságharc emlékére megrendezésre kerülő iskolai ünnepélyre!
Az ünnepély időpontja: 2023. március 14. 17 óra.
Helyszíne: az iskola tornaterme
Meghívó

Tanulóink sikerei a gyömrői területi sakkversenyen
Eredményesen szerepeltek iskolánk sakkozói a 2023. február 24-i gyömrői területi sakkversenyen, melyen a következő eredmények születtek:
Csitári Máté 3. b osztályos tanuló a 3-4. korcsoportos versenyben 1. helyezést ért el.
Lukács Fanni Lili 3. b osztályos tanuló az 1-2. korcsoportban 3. helyezett.
Bánki Letti 3.a osztályos tanuló 8. helyezett.
Az 5-6. korcsoportban Pál Eszter 5. b osztályos tanuló 8. helyezett.
Völgyesi Krisztofer Noel 7. a osztályos tanuló a 7-8. korcsoportban 2. helyezett.
Antal Fruzsina 7.a osztályos tanuló pedig 14. lett.
Gratulálunk tanulóinknak, szüleiknek és Pataki Rozália tanítónő felkészítő pedagógusnak!
A díjkiosztón készült fotók megtekintehtők itt

Iskolanyitogató programok

A Felsőpakonyi Herman Ottó Általános Iskola szeretettel várja a nagycsoportos óvodásokat és szüleiket Iskolanyitogató foglalkozásokra. Az alkalmakon a tanító nénik foglalkozásokat tartanak a gyermekek számára, melyeket a szülők is megtekinthetnek. Tovább...

Fontos továbbtanulási információk


A 22/2022. (VII. 29.) BM rendelet 2. melléklete alapján 2023. február 22-ig az általános iskola továbbítja a tanulói jelentkezési lapokat a középfokú iskoláknak, a tanulói adatlapot a Hivatalnak. Ezért kérjük a Kedves Szülőket, hogy legkésőbb 2023. február 17-ig juttassák vissza a továbbtanulási lapokat az osztályfőnököknek.
A tanulói adatlapok módosítására 2023. március 21-22-én lesz lehetőség

Szülői értekezletek a II. félév kezdetén


Tájékoztatjuk a kedves Szülőket, hogy a II. félévi szülői értekezleteket az alábbi időpontokban tartják az osztályfőnökök: tovább


Magyar kultúra napja

Két ünnepi műsorral emlékeztünk Petőfi Sándor- és nemzeti himnuszunk születésének 200. évfordulójára, a magyar kultúra napja alkalmából 2023. január 23-án (hétfőn). Az ünnepi műsorokat Dr. N. Fodorné Láncz Éva tanárnő tanította be és vezette, melyekben bepillantást kaphattunk Petőfi Sándor életébe, szép zongora- és hegedű előadásokat hallhattunk zeneiskolás tanulóinktól, s dalokat énekkarosainktól. Meghallgattuk Kölcsey Ferenc: Himnusz és Lackfi János: A széthúzás himnusza című versét pedagógusok előadásában, népi játékokat és néptáncot láthattunk néptáncos tanulóinktól.
Köszönjük pedagógusaink felkészítő és közreműködő munkáját, tanulóink színvonalas előadásait!
A magyar kultúra napjára készített tanulói munkák a következő linken tekinthetők meg: galéria.
Központi felvételi vizsgák

Tájékoztatjuk a kedves szülőket és tanulóinkat, hogy a központi felvételi vizsgákra 2023. január 21-én (szombaton) a vizsgát szervező középiskolák vizsgabehívóján olvasható információk alapján kerül sor. A felvételi vizsgára minden tanuló vigye magával a központi írásbeli vizsga behívóját és személyazonosságot igazoló okmányát.
Az Ócsai Bolyai János Gimnázium által szervezésre kerülő központi felvételi vizsgákkal kapcsolatos fontosabb információk a következő link alatt tekinthetők meg: https://bogim.hu/2023/01/10/fontos-informaciok-a-2023-evi-kozponti-irasbeli-felveteli-vizsgarol/
Minden felvételiző tanulónknak sok sikert kívánunk!
Ebédbefizetés

Tájékoztatjuk a kedves szülőket, hogy a 2023. február havi étkezési díjak befizetésének időpontja: 2023. január 18. 7 órától 10 óráig és 15 órától 17 óráig. Pótbefizetési időpont: 2023. január 25. 7 órától 10 óráig és 15 órától 17 óráig. A befizetések helyszíne: az iskola aulája.
További információk...

Pályázat tanulóink részéreA magyar kultúra napja és Petőfi Sándor születésének 200. évfordulója alkalmából, Petőfi ihlette verses pályázatra hívjuk tanulóinkat....
A pályázat teljes szövege a képre kattintva olvasható el.


Mikulás-járat, adventi fellépés

Iskolánk diákönkormányzata hagyományos Mikulás - járattal lepte meg az osztályokat Mikulás napján. Az 1.a osztály tanulói településünk adventi napján ünnepi műsorral kedveskedtek az esőben is kilátogató vendégeknek. A Mikulás-járat szervezője, valamint az ünnepi műsor betanítója Sebestyénné Fehérvári Márta, diákönkormányzatot segítő pedagógus és osztályfőnök volt. Az eseményeken készült fotók és video megtekinthető itt.

Néptáncosaink fellépése

2022. december 18-án a Felsőpakonyi Herman Ottó Általános Iskola néptánc szakkörös csoportja (3/a és 3/b osztály), a Felsőpakonyi Pipacs Néptánccsoport, a Gyáli Kodály Zoltán AMI néptánc tanszakos diákjai közös produkcióval lépett fel a Budapesti Gazdasági Egyetem KVIFK karácsonyi ünnepségén. Felkészítő tanárok: Polgár Aranka és F. Láncz Éva. Az eseményen készült fotók megtekinthetők itt.

Téli szünet

A téli szünet előtti utolsó tanítási nap: 2022. december 21.
A téli szünet utáni első tanítási nap: 2023. január 9.


Természettudományi verseny

A természettudományi verseny ősszi fordulójának eredményei:
I. Füg Dorina, Nahaj Dóra Anna, Völgyesi Krisztofer Noel
II. Dömény Levente, Győri Péter
III. Aczél Attila Armand, Gutay Edvárd Zsolt, Tóh Ruben Zsombor
IV. Göndör Milán, Gunics Ármin, Kovács Benedek Zsolt
V. Chiorean Anda, Varró Léna Kata
VI. Bodor Vivien, Erdey Zoé, Szente Laura Pálma
Néptáncosaink fellépése

Nagyszabású ünnepi rendezvényen léptek fel iskolánk néptáncszakkörösei, a Felsőpakonyi Pipacs Néptánccsoport és a Gyáli Kodály Zoltán AMI közös produkciójával.
Együttesvezetők: Láncz Vica és Nahaj Norbert, a Művészeti Iskola részéről Zabán László.
A felvétel megtekinthető itt.

Pályaválasztás, pályaorientáció, középfokú beiskolázás

Tájékoztatjuk a kedves szülőket és tanulóinkat, hogy 2022. november 24-én (csütörtökön) tanítás nélküli munkanap keretében Pályaorientációs napot tartunk, melyen meghívott vendégeink mutatják be pályájukat. Délután 17 órától pályaválasztási szülői értekezletre várjuk meghívott középiskolák vezetőit vagy beiskolázási felelőseit, melyre meghívjuk 7. és 8. osztályos tanulóinkat szüleikkel együtt.
Ebédbefizetés

Tájékoztatjuk a kedves szülőket, hogy a 2022. december havi étkezési díjak befizetésének időpontja: 2022. november 9. 7 órától 10 óráig és 15 órától 17 óráig. Pótbefizetési időpont: 2022. november 16. 7 órától 10 óráig és 15 órától 17 óráig. A befizetések helyszíne: az iskola aulája. További információk...
Energiatakarékosság az iskolában
A 353/2022. (IX.19) Kormányrendelet 3§ (2) pontja értelmében, ami kimondja, hogy „olyan köznevelési intézményben, amelynek épületében 14. életévüket be nem töltött gyermekek gondozása, nevelése, illetve oktatása zajlik, a fűtés útján biztosított léghőmérsékletnek legalább a 20 Celsius-fokot el kell érnie”, a Monori Tankerületi Központ, mint Vagyonkezelő az alábbi javaslatokat teszi az elérni kívánt energetikai megtakarítás érdekében: tovább olvasok...
Fogadóóra
Őszi fogadóórák időpontjai:

Október 23-i iskola ünnepély
Mint minden évben, ezúttal is színvonalas ünnepi műsort adtak tanulóink 1956. október 23. emlékére. Az ünnepi hangulatot a közösen elénekelt Himnusz vezette be, melyet a nyolcadikosok előadása fokozott. A műsorban autentikus hangok (Nagy Imre hangja, lövések, zavargások hangjai stb.) mellett versek, monológok, gondolatok hangzottak el, melynek a Verbovszkyné Illés Andrea tanító néni által betanított performance és a Tóthné Nagy Rita tanárnő által elmondott szavalat is szerves része volt. Az ünnepély Polgár Aranka és Dr. N. Fodorné Láncz Éva tanárnők vezetése mellett a Szózat közös eléneklésével ért véget. Köszönjük Tóthné Nagy Rita és Kerecsányin Tibor pedagógusok felkészítő munkáját, Verbovszkyné Illés Andrea, Dr. N. Fodorné Láncz Éva és Polgár Aranka pedagógusok segítő támogatását és részvételét, nyolcadikos tanulóink szorgalmas felkészülését és színvonalas előadását! Galéria

Egészségnap, avagy az egészség jegyében tanultunk
Minden évben vannak olyan munkanapok, amelyeket előre, egy szombati napon le kell dolgoznunk. Így adódott, hogy az október 15-i szombati napon is iskolába kellett menni. De már a hét 6. napján nem igazán tudunk figyelni, leckét írni, felelni, ezért iskolánk tantestülete már az tanév elején úgy tervezte, hogy ezen a napon ne csak szellemileg táplálkozzunk, hanem gyomrunkat is töltsük fel sok-sok vitaminnal és egy kicsit foglalkozzunk az egészségünkkel is ...tovább olvasok. Fotók

GÁRDONYI GÉZA EMLÉKNAP
Október 14-én tartottuk iskolánkban Gárdonyi Géza emlékére évek óta hagyományosan megrendezett kiállításunk eredményhirdetését. Az idei tanévben összesen 13 tanulónk készített és adott be pályamunkát erre az alkalomra. Szeretném külön kiemelni és nagy-nagy dicséretben részesíteni a 7. A osztályt, ahonnan 11 diákunk vett részt a rendezvényen. Az elektronikus úton beadott pályamunkák kategóriában a következő helyezések születtek: tovább olvasok.

Állatok világnapja
Október 4-én a diákönkormányzat szervezésében megtartottuk az Állatok világnapját. Rendezvényünkön ismét sok tanulónk kedvence került bemutatásra. A nap képei megtikthetők itt: Galéria

Országos digitális mérések a tanévben
2022. szeptember 3. hetében megkezdődött, s már le is zárult a 8. évfolyamos tanulók pályaorientációs mérése. Ezt követően október 10-tól 12 héten át folytatódnak az országos digitális mérések, melyek a 4., 5., 6., és 8. osztályokat érintik. A mérések időpontjai a következő linken találhatóak: tovább olvasok.

Ötödikesek napja, futóverseny
Szeptember 27-én tartottuk meg iskolánk tornatermében az Ötödikesek napját. A programra meghívtuk ötödikes tanulóink szüleit egy kis beszélgetésre, közös játékra a diákokkal és tanárainkkal. Nagyon sokan megtisztelték rendezvényünket: anyukák, apukák, testvérek. Remek kis csoportok alakultak és versenyeztek egymással: ... tovább olvasok.
Szeptember 28-án tartottuk meg hagyományos őszi futóversenyünket a felsőpakonyi stadionban. Hagyományos versenyünkre még a nap is kisütött, így ideális körülmények között, a stadion pazar környezetében futhatták le tanulóink a távokat. Felmentett tanulók kivételével mindenki részt vett korosztályának megfelelő versenyszámokban, melynek alsó- és felső tagozatos eredményei itt tekintehtők meg: eredmények. Az eseményeken készült fotók a képekre kattintva takinthetők meg.

Idén hosszabb lesz a téli szünet
A kormány döntése szerint energiatakarékosság miatt egy héttel hosszab lesz a téli szünet. A téli szünet első napja nem változik (2022. december 22-én kezdődik), a szünet utáni első tanítási nap 2023. január 9. lesz. A változás miatt az őszi szünet elmarad, mely eredetileg 2022. november 2-től, november 4-ig tartott volna. A kormány rendelete szerint a tanév utolsó napja 2023. június 16. (péntek). Kapcsolódó cikk elolvasása; A tanév helyi rendje, szünetek a tanévben.
A Magyar Közlönyben megjelent az őszi és téli szünet változásával kapcsolatos jogszabály, „A Kormány 368/2022. (IX. 29.) Korm. rendelete a 2022/2023. tanév rendjére alkalmazandó veszélyhelyzeti szabályokról”, mely az alábbi linken érhető el: elolvasom.

Mese- és rajzpályázat tanulóinknak
Meseíró- és rajzpályázatot hirdetünk tanulóinknak "az erdő" témában, az alábbi kategóriákban: Ha mesét írsz az erdőről...tovább

Szeptemberi események

Határtalanul! programon jártak tanulóink
Megvalósult Magyarország Kormányának támogatásával
Hetedik és nyolcadik évfolyamos tanulóink a Határtalanul! program keretében Erdélyben kirándultak 2022. június 1. és június 3. között a Felsőpakony-Nagyvárad-Csucsa-Bánffyhunyad-Kalotaszentkirály-Tordai sóbánya-Tordai hasadék-Kolozsvár-Sebesvár-Nagyvárad - Felsőpakony útvonalon. Örülünk, hogy csoportjaink szerencsésen hazaérkeztek a fárasztó, de kellemes útról!
Haramachné Matheisz Tünde kísérő pedagógus útról szóló írása elolvasható itt.
A kiránduláson készült fotók és videók megtekinthetők itt. 7. osztályos tanulóink fotói megtekinthetők itt.
A Határtalanul programról részletesebb tájékoztatás található itt.