Iskolai ünnepély

Nyolcadik osztályos tanulóink színvonalas műsorral emlékeztek meg 1956. október 23. eseményeiről.
Köszönjük pedagógusaink felkészítő munkáját és tanulóink magas szintű előadását!
A műsor 2 részletben megtekinthető az alábbi linkek alatt.
Első rész; Második rész.


Őszi szünetAz őszi szünet első napja: 2021. október 25. (hétfő)
A szünet utáni első tanítási nap: 2021. november 2. (kedd)


Gárdonyi emléknapra

Az idei Gárdonyi Géza emléknapra szép számmal készítettek tanulóink projektmunkákat és Power Point bemutatókat is. Az osztályok versenyében
1. helyezést ért el a 8.b osztály! Szívből gratulálunk a következő tanulóknak: Pomaházi Petrának, Tóth Boglárkának, Galló Nórának és Borbély Barbarának.
2. helyezést ért el a 7.b osztály! Szeretettel gratulálunk Fábián Csengének, Lőrincz Kincsőnek és Bertók Petrának!
3. helyezést ért el a 7.a osztály! Nagyon gratulálunk Domokos Anitának és Tóth Rubennek!
Az 5. és 6. évfolyamokat egyedül Tóth Rege képviselte, akinek sok szeretettel köszönjük a precíz munkáját!
"Minden nemzetnek fő kincse a nyelve. Bármit elveszíthet, visszaszerezheti, de ha nyelvét elveszti, Isten se adja neki vissza többé" /Gárdonyi Géza/

Tanulóink munkái megtekinthetők itt

Minden pályamunkát készítő tanulónak köszönjük szépen a munkáját: a Szervezők


Mi kell az őszi papírgyűjtéshez?


Kellemes napos idő, talicskák, no és lelkes gyerekek, akik október 13-án és 14-én közel 5 és fél tonna papírhulladékkal pakolták tele iskolánk udvarán elhelyezett konténert. A legtöbb papírt összegyűjtött osztály a 2.a és a 6. osztály volt. Köszönjük az együttműködést a tisztább környezetünkért!

A papírgyűjtés végeredménye

Az iskola Diákönkormányzata


Korcsolyaoktatás, korcsolyázás

Tájékoztatjuk a kedves szülőket és tanulóinkat, hogy tanulóink fakultatív jelleggel heti 1 alkalommal korcsolyázáson és korcsolyaoktatáson vehetnek részt.
Az oktatás helyszíne: Jégkristály Jégpálya, Üllő, Pesti út 78.
Az oktatás költsége 3.000 Ft / óra, melyet előre 1 hónapra kérünk befizetni tartalmazza: a korcsolyakölcsönzést, utazási-, és oktatási költséget, valamint a jégpálya használati díját.
Utazás autóbusszal történik kísérő pedagógus felügyelete mellett.
A programra először 2021. október 13-án (szerdán), majd azt követően szerdai napokon kerül sor. A tanulókat szállító autóbusz az iskola elől indul 14 órakor minden alkalommal. Hazaérkezés 16 óra körül várható.
Jelentkezni telefonon a 06 (29) 517-080 telefonszámon, az iskola@felsopakony.hu e-mail címen vagy a tanuló osztályfőnökénél lehet.

Állatok világnapja


AZ ÁLLATOK VILÁGNAPJÁ-t október 4-én, az 5. órában ünnepeltük iskolánkban. Ez alkalomból kisállat szépségversenyt rendeztünk az iskola udvarán, tanulóink elkészített portfóliójából pedig kiállításon mutattuk be. A portfóliók megtekintehetők az alábbi linken: portfóliók megtekintése.

Rajzpályázat, üzemlátogatás, vetélkedő

A Dél-Pest Megyei Víziközmű Szolgáltató Zártkörű részvénytársaságot (DPMV) a KEHOP 2.1.7 „víziközmű-szolgáltatással kapcsolatos szemléletformálás" pályázaton nyertesként hirdették ki. A pályázat fő célkitűzése, hogy a lakosságot, ezen belül a 18 év alatti korosztályt szemléletformálásra ösztönözze.
Iskolánk, mint a DPMV tevékenységi körében található intézmény, s mint ökoiskola részt vesz e pályázat megvalósításában tanulói rajzpályázat, üzemlátogatás és vetélkedő területeken.
A pályázatról bővebben az alábbi linkek található isnformáció. Pályázati tájékoztató, Pályázati tájékoztató folytatás, Szülői hozzájáruló nyilatkozat.

Tanítás nélküli munkanapok

Tájékoztatjuk a kedves szülőket, hogy a 2021/2022. tanév helyi rendje szerint 2021. szeptember 24-én (pénteken) és szeptember 28-án (kedden) tanítás nélküli munkanapokat tartunk. Szeptember 24-én sportnap, szeptember 28-án pedig Ötödikesek napja lesz tanítási nap helyett.
Mindkét napra tanulói felügyeletet biztosítunk, mellyel kapcsolatos igényeket az osztályfőnökökhöz kérünk eljuttatni.


Pályaorientációs mérés

Tájékoztatjuk a kedves szülőket, hogy 8. osztályos tanulóink 2021.október 11-ig pályaorientációs vesznek részt. A mérést digitális mérőeszköz használatával végzik el tanulóink tanórai körülmények között tanulóink előre kijelölt időpontban, melyen minden 8. osztályos tanulónak kötelező a részvétele.
A digitális mérőeszköz elérhető a Pályaorientációs mérés linken.

Ebédbefizetés


Tájékoztatjuk a kedves szülőket, hogy az október havi étkezési díjak befizetésének időpontja: 2021. szeptember 8. 7 órától 10 óráig. Helyszíne: Szabó Magda Könyvtár és Közösségi Ház. Az első félév befizetési időpontjairól szóló tájokztatás letölthető itt.

Tanulói oltásokkal kapcsolatos tájékoztatás

Tájékoztatjuk tanulóinkat és szüleiket, hogy Magyarország Kormánya lehetővé teszi a 12-17 éves fiatalok koronavírus elleni oltását. Az a szülő, aki az iskolakezdésig szeretné beoltatni gyermekét legegyszerűbben azt az internetes regisztrációval (www.vakcinainfo.gov.hu), majd az internetes időpontfoglalón (www.eeszt.gov.hu) keresztül teheti. Emellett az iskolákban is lehetővé válik az oltás felvétele, ha az internetes regisztráció és időpontfoglalás bármilyen oknál fogva akadályba ütközik. Bővebb információk és az oltás felvételéhez szükséges mellékletek az alábbi linkek alatt letölthetők és megtekinthetők.
Felhívjuk a kedves szülők figyelmét, hogy a nyilatkozatok visszaküldési határideje: 2021.08.25.