Kérjük, támogassa adója 1%-ával iskolánk alapítványát, az Egyenlő Esélyt Közalapítványt!
Adószám: 18676556-1-13
Köszönjük!
A tanév vége legfontosabb dátumai

Határtalanul! programon jártak tanulóink
Hetedik és nyolcadik évfolyamos tanulóink a Határtalanul! program keretében Erdélyben kirándultak 2022. június 1. és június 3. között a Felsőpakony-Nagyvárad-Csucsa-Bánffyhunyad-Kalotaszentkirály-Tordai sóbánya-Tordai hasadék-Kolozsvár-Sebesvár-Nagyvárad - Felsőpakony útvonalon. Örülünk, hogy csoportjaink szerencsésen hazaérkeztek a fárasztó, de kellemes útról!
Haramachné Matheisz Tünde kísérő pedagógus útról szóló írása elolvasható itt.
A kiránduláson készült fotók és videók megtekinthetők itt. 7. osztályos tanulóink fotói megtekinthetők itt. A Határtalanul programról részletesebb tájékoztatás található itt.
Rajzverseny
A tanév vége előtt rajzversenyen vehettek részt tanulóink. Nagy érdeklődés mellett nagyon szép munkák születtek.
A verseny végeredménye megtekinthető itt.
Köszönjük szépen tanulóinknak az aktív részvételt, Kollár Beatrix tanító néninek pedig a szervezést és a lebonyolítást!
A rajzokról készült fotók megtekinthetők itt.


Vándortábor
Tájékoztatás és jelentkezési lehetőségek ezen a linken megtekinthetők.
Jelentkezési határidő meghosszabbításra került.
Jelentkezési felület itt érhető el


Ebédbefizetés nyári ügyeletre

Tájékoztatjuk a kedves szülőket, hogy a 2022. június 16-30. közötti nyári ügyeleti időszakra vonatkozó étkezési díjak befizetésének időpontja: 2022. június 8. 15 órától 17 óráig és június 9. 15 órától 17 óráig.
A befizetések helyszíne: a Felsőpakonyi Herman Ottó Általános Iskola titkársága.
.
Iskolai sakkverseny
14 sakktáblán, 38 tanuló részvételével, Pataki Rozália sakkot tanító pedagógus irányítása mellett lezajlott az iskolai sakkverseny.
Az eredmények megtekintehők itt.
A versenyen készült fotók megtekinthetők itt.


Természettudományos vetélkedő
Május 18-án kerültek kiosztásra a Természettudományos Vetélkedő díjai. A vetélkedőre nyolc csapat nevezett be. A három fős csapatok környezetvédelem, újrahasznosítás és a Föld Napjához kapcsolódó témákban készítettek PPT bemutatókat, plakátokat, válaszoltak kvíz kérdésekre, fogalmazták meg a környezetünk legfontosabb problémáit és megpróbáltak megoldásokat találni. Kreativitásban egymást felülmúlva újrahasznosított tárgyakat készítettek.
Díjazottak: Különdíjat kapott: Kocsmáros Ákos 8.b osztályos tanuló
Minden résztvevőnek további sok sikert kívánunk a természet- és környezetvédő munkájához.

Herman nap, Újraélesztés oktatás
2022. május 9-én (hétfőn) tanítás nélküli munkanapon Herman Ottó projektnapon vettek részt tanulóink.
A nap fotói megtekinthetők ezen a linken.
Május 12-én újraélesztés oktatáson vettek részt hetedik évfolyamos tanulóink. Az oktatást Viziné Surányi Erika pedagógus vezette.
Az oktatáson készült fotók megtekinthetők itt.

Tanulóink sikerei
2022. április 30-án, Ecseren megrendezett sakk bajnokságon kiemelkedően szerepeltek tanulóink, hiszen négy első és egy második helyet szereztek meg.
1. helyezett: Bánki Letti 2.a, Csitári Máté 2. b, Lukács Fanni Lili 2.b és Völgyesi Krisztofer Noel 6. osztályos tanuló.
2. helyezett: Molnár Roland 8. a osztályos
tanuló.
Gratulálunk tanulóinknak és Pataki Rozália felkészítő pedagógusnak!
A díjkiosztáson készült fotók megtekinthetők itt.

Föld napja, Fenntarthatósági témahét
Április utolsó hete a Fenntarthatóság témahete. Ennek kapcsán számos foglalkozásnak, programnak örülhettünk az iskolánkban, hiszen fontosnak tartjuk tanulóink hatékony környezeti nevelését. Iskolánkba látogatott az E.ON Áramszolgáltató Kft. munkatársa: Somlai Róbert. Felsős diákjainknak olyan alapvető fogalmakról bővülhettek az ismereteik az interaktív tanóra során mint megújuló energia, környezettudatosabb energetikai megoldások, energiahatékonysági innovációk. Tovább...
Az első képre kattintva felső tagozatos tanulóink plakátjairól-, a másodikra kattintva az alsó tagozatos tanulók által készített Újrahasznosított tárgyak kiállításán készült fotók tekinthetők meg.

Herman Ottó Természetismereti Verseny

2022. április 7-én zajlott iskolánkban a Herman Ottó Természetismereti Verseny iskolai döntője, amelyen az ötödik osztályosok azon nyolc tanulója vehetett részt, akik sikeresen teljesítették a március 10-én rendezett iskolai válogató feladatsorát. A képen látható diákok balról jobbra haladva: Molnár Anna, Gedő Szandra Kitti, Fitos Krisztina, Hamar Szamira Luca, Takács Gábor, Láng Kristóf Márton, Borbély Péter és Nagy Richárd. Reménykedve várjuk Budapestről a levelet, hogy kik jutnak be közülük az országos döntőbe. Sok szeretettel gratulálunk nekik egész éves szorgalmas munkájukért, kitartásukért és az elért szép eredményükért. Nagyon büszkék vagyunk rátok!!!
A felkészítő tanárok: Wareczki Sándorné és Haramachné Matheisz Tünde


Tanulóink március 15-i megemlékezése


Tanulóink 2022. március 11-én délelőtt mutatták be megemlékező műsorukat meg az 1848. március 15-i forradalom és az 1848/49-es szabadságharc kezdetének 174. évfordulója alkalmából.
Köszönjük az ötödik osztályosok méltó előadását, valamint pedagógusaink szereplését és felkészítő munkáját! Az ünnepi műsort szerkesztette és felkészítette Kocsisné Matusek Diána és Sárossy Szilvia, a táncokat betanította Dr. N. Fodorné Láncz Éva, énekkel a műsort támogatta Dr. N. Fodorné Láncz Éva, Polgár Aranka és Verbovszkyné Illés Andrea pedagógusok.
Az ünnepi műsor 2 részben megtekinthető itt: 1.rész; 2. rész.

Tanulóink sikerei
2022. március 2-án a gyáli Arany János Közösségi Házba és Városi Könyvtárban megrendezett II. Arany János térségi versenyen kiemelkedő eredményt tanulóink.
2. helyezést ért el Fenyvesi Dalma 7.a osztályos tanuló, 3. helyezést ért el Dani Alexa 5. osztályos tanuló. Felkészítő pedagógusok: Tóthné Nagy Rita és Sárossy Szilvia tanárnő. Gratulálunk tanulóinknak, szüleiknek és felkészítő pedagógusaiknak!
Süssünk finomat!

Süssünk finomat! címmel megjelent a Diákönkormányzat lapja, mely 2022. évi naptár és sütési kisokos egyben. A lapban pedagógusok kedvenc sütemény receptjei olvashatók. Megtalálható benne a sós stangli, a bögrés mákos, a banános csokidarabos muffin, a képviselőfánk, a lúdlábtorta, a non plus ultra, a joghurtos finomság, a hercel, a töltött alma, a töltött körte, az omlós lekváros linzer és a kuglóf recptje mellett Rita néni kedvenc salátája is.
Mindekinek jó olvasgatást és sikeres sütögetést kívánunk!

A 2022. év fája és madara

A mályvafélék családjába tartozó nagylevelű hárs (tudományos nevén Tilia platyphyllos) hatalmas termete, terebélyes koronája erőt sugározva ígér menedéket. A hársak ültetéséről már a középkori kolostorkerteket bemutató krónikákban is lehet feljegyzéseket találni, s hazánkban a hársakat ültették elsőként kifejezetten díszfaként Mátyás király korában. A kolostorokon kívül templomkertekben, de udvarházakban, kastélyparkokban is előszeretettel telepítettek hársakat, illetve utak menti fásítás céljaira is.
Bővebben a nagylevelű hársról...


A zöld küllő szajkótermetű, 30-36 centiméteres madár, szárnyfesztávja a fél métert is elérheti. A faj fő elterjedési területe Európa lomboserdő-övezete, élőhelyigénye miatt kimondottan jól érzi magát a településeinken, az idős faállományú parkokkal tarkított nagyvárosokban is. Maga ácsolta odúban költ, évente egy, általában öt-hét tojásból álló fészekaljat nevel.
Bővebben a zöld küküllőről...


Iskolai ünnepély

Nyolcadik osztályos tanulóink színvonalas műsorral emlékeztek meg 1956. október 23. eseményeiről.
Köszönjük pedagógusaink felkészítő munkáját és tanulóink magas szintű előadását!
A műsor 2 részletben megtekinthető az alábbi linkek alatt.
Első rész
Második rész.


Gárdonyi emléknapra

Az idei Gárdonyi Géza emléknapra szép számmal készítettek tanulóink projektmunkákat és Power Point bemutatókat is. Az osztályok versenyében
1. helyezést ért el a 8.b osztály! Szívből gratulálunk a következő tanulóknak: Pomaházi Petrának, Tóth Boglárkának, Galló Nórának és Borbély Barbarának.
2. helyezést ért el a 7.b osztály! Szeretettel gratulálunk Fábián Csengének, Lőrincz Kincsőnek és Bertók Petrának!
3. helyezést ért el a 7.a osztály! Nagyon gratulálunk Domokos Anitának és Tóth Rubennek!
Az 5. és 6. évfolyamokat egyedül Tóth Rege képviselte, akinek sok szeretettel köszönjük a precíz munkáját!
"Minden nemzetnek fő kincse a nyelve. Bármit elveszíthet, visszaszerezheti, de ha nyelvét elveszti, Isten se adja neki vissza többé" /Gárdonyi Géza/

Tanulóink munkái megtekinthetők itt

Minden pályamunkát készítő tanulónak köszönjük szépen a munkáját: a Szervezők


Állatok világnapja


AZ ÁLLATOK VILÁGNAPJÁ-t október 4-én, az 5. órában ünnepeltük iskolánkban. Ez alkalomból kisállat szépségversenyt rendeztünk az iskola udvarán, tanulóink elkészített portfóliójából pedig kiállításon mutattuk be. A portfóliók megtekintehetők az alábbi linken: portfóliók megtekintése.

Rajzpályázat, üzemlátogatás, vetélkedő

A Dél-Pest Megyei Víziközmű Szolgáltató Zártkörű részvénytársaságot (DPMV) a KEHOP 2.1.7 „víziközmű-szolgáltatással kapcsolatos szemléletformálás" pályázaton nyertesként hirdették ki. A pályázat fő célkitűzése, hogy a lakosságot, ezen belül a 18 év alatti korosztályt szemléletformálásra ösztönözze.
Iskolánk, mint a DPMV tevékenységi körében található intézmény, s mint ökoiskola részt vesz e pályázat megvalósításában tanulói rajzpályázat, üzemlátogatás és vetélkedő területeken.
A pályázatról bővebben az alábbi linkek található isnformáció. Pályázati tájékoztató, Pályázati tájékoztató folytatás, Szülői hozzájáruló nyilatkozat.