Internetes csalás elleni védelem

Bejegyzés:12:26 2023. 11. 24.


Táncház

Bejegyzés:13:11 2023. 11. 23.

Kedves Szülők és Gyerekek!

November 24-én (pénteken) újra élőzenés táncház lesz az iskolában!

16 órától 17 óra 30 percig az 1-4. osztályosok táncolhatnak, 17 óra 30 perctől 19 óráig pedig az 5-8. osztályosokat várjuk!

Szülőket is örömmel látunk!


Ifjúsági Klub

Bejegyzés:13:35 2023. 11. 22.A Felsőpakonyi Szociális, Család és Gyermekjóléti Szolgálat Ifjúsági KLubja mikulás, adventi és karácsonyi kézműves foglalkokzásokat tart 2023. december 1-én (pénteken) 14 óra 30 perctől, melynek helyszíne: Felsőpakony, Zrínyi Miklós utca 36/a.

Bővebb információkért klikk a képre!


Pályaorientációs nap az iskolában

Bejegyzés:15:00 2023. 11. 21.

A 20-án megtartott pályaorientációs napunkon a meghívott vendégek előadást, bemutatókat tartottak tanulóinknak. Volt tanítványaink boldogan jöttek vissza egykori iskolájukba, hogy büszkén bemutassák az általuk választott szakmát. A fiúknak talán az egyik legizgalmasabb terület a honvédség, rendőrség által kínált továbbtanulási lehetőség volt. Az elektroműszerészi munka érdekességei mellett megismerkedtünk... tovább olvasom.

A nap során készített fotók megtekinthetők itt.
Jelentkezés központi felvételi vizsgára

Bejegyzés: 14:24 2023. 11. 21.

A jelentkezési határidő: 2023. november 30.

A Jelentkezési lap a központi írásbeli vizsgára kitölthető:

1. ügyfélkapun keresztül, elektronikus űrlap használatával, 2. papíralapon, pdf formátumban vagy word docx fájlban kitöltött dokumentum nyomtatásával

Amennyiben ezt a kitöltési módot választják, a kitöltött és aláírt dokumentumot postai úton meg kell küldeni, vagy személyesen be kell nyújtani abba a központi írásbeli vizsgát szervező középiskolába, amelyikben a diák a felvételit meg kívánja írni.
A jelentkezési lapot erre a linkre kattintva tudja pdf formátumban letölteni: Jelentkezési lap központi írásbeli vizsgára (pdf)
A jelentkezési lap erre a linkre kattintva word docx formátumban letölthető: Jelentkezési lap központi írásbeli vizsgára (docx)

További információk elérhetők az Oktatási Hivatal honlapján erről a linkről.


RRF laptop regisztráció 5. és 6. évfolyamos tanulók részére

Bejegyzés:12:53 2023. 11. 14.

Tájékoztatjuk a kedves szülőket, hogy megkezdődött az 5. és 6. évfolyamos tanulókat célzó laptop eszközbeszerzés előkészítése, amelynek keretében már elérhető a regisztrációs felület a szülők, törvényes képviselők számára. Ezeknek az évfolyamoknak tervezetten 2024 tavaszán kerülnek kiszállításra az eszközök, azonban az 5., 6. évfolyamos diákok már azokból az eszközökből is kaphatnak, amelyek még az idén megérkeznek az intézményekbe (a 7. évfolyamos diákok számára).

A személyes használatra szolgáló IKT-eszköz átvételéhez a szülőnek/törvényes képviselőnek regisztrálnia kell eszközigényét a KRÉTA Rendszerben elérhető „Tárgyi eszköz ügyintézés” felületen, melyet 2023. november 30-ig tehetnek meg. A regisztráció menetéről ezen a linken olvashatnak a szülők, probléma esetén telefonos segítséget kérhetnek az iskola központi telefonszámán keresztül.

Az RRF laptopokat nem igénylő szülők / törvényes képviselők legyenek szívesek nyilatkozatukat eljuttatni a tanuló osztályfőnökéhez. Nyilatkozat letöltése.


Fogadóórák

Bejegyzés: 13:03 2023. 11. 9.


2023. november 14-én (kedden) 16 órától 18 óráig fogaóórát tartanak pedagógusaink.

Tanítás nélküli napok novemberben

Bejegyzés: 14:42 2023. 11. 07.

2023. november 13-án és 20-án tanítás nélküli napokat tartunk iskolánkban. November 13-án (hétfőn) Tankerületi Szakmai Nap miatt, november 20-án (hétfőn) pedig Pályaorientációs nap miatt nem lesz tanítás

A Tankerületi Szakmai Napon programgazdaként vesz részt intézményünk, mely során Sebestyénné Fehérvári Márta, Verbovszkyné Illés Andrea és Dr. N. Fodorné Láncz Éva pedagógusok tartanak bemutató órákat a Tankerület és intézményünk érdeklődő pedagógusainak.

A november 20-i pályaorientációs napon gazdag programkínálattal várjuk tanulóinkat 8 óra és 11 óra 40 perc között, melynek részleteiről később adunk tájékoztatást.

Mindkét napon tanulói ügyeletet tartunk, mellyel kapcsolatos jelzés az osztályfőnököknél és a titkárságon tehető meg.Néptánc találkozón vettek részt tanulóink

Bejegyzés: 12:10 2023. 11. 06.

A II. Gyáli Néptánc Találkozó és Táncházi Fesztiválon vettek részt néptáncos tanulóink, melynek fotói megtekinthetők a Galériában.Pályaválasztási információ

Bejegyzés: 7:53 2023. 10. 27.

Megnyílt a KIFIR általános iskolai adatbegyűjtő alkalmazás (Szülői program), amely a középfokú iskolákba történő jelentkezéshez szükséges adatbegyűjtő lap(ok) előállítására és nyomtatására szolgál. A programot kizárólag az általános iskolák 8. osztályos tanulóinak szülei használhatják a középfokú iskolákba történő jelentkezés előkészítésére, a tanulók személyes, értesítési, valamint továbbtanulási adatainak megadására. Használata kizárólag a szülők és az általános iskola közötti kommunikációt segíti. Pályaválasztással kapcsolatos további információk itt érhetők el.


Őszi szünet

Bejegyzés: 17:47 2023. 10. 24.Az őszi szünet első napja: 2023. október 30. (hétfő)

A szünet utáni első tanítási nap: 2023. november 6. (hétfő)
Megtekinthetők az iskolai ünnepélyek fotói

Bejegyzés:20:41 2023. 10. 20.

Október 20-án (pénteken) délelőtti ünnepélyek keretében emlékeztünk meg 1956. október 23. eseményeiről. 10 órától alsó tagozatos-, 11 órától pedig felső tagozatos tanulóink tekinthették meg a Polgár Aranka tanárnő által összeállított és betanított ünnepi műsort.

A nagyközségi ünnepélyre 17 órától került sor iskolánk tornatermében, melyen harmadszor adták elő színvonalas műsorukat tanulóink. Köszönjük tanulóink fegyelmezett és színvonalas előadásait, Polgár Aranka pedagógus hetekig tartó, pontos felkészítő, odaadó munkáját!

A megemlékezések fotói itt tekinthetők meg.


Október 23-i ünnepélyek

Bejegyzés:11:49 2023. 10. 19.

Október 20-án (pénteken) délelőtti ünnepélyek keretében emlékezünk meg 1956. október 23. eseményeiről. 10 órától alsó tagozatos-, 11 órától pedig felső tagozatos tanulóink tekinthetik meg a Polgár Aranka tanárnő által összeállított és betanított ünnepi műsort.

A délutáni ünnepélyre 17 órától kerül sor iskolánk tornatermében, melyre szeretettel várjuk nagyközségünk lakóit!

LEP színház

Bejegyzés:11:37 2023. 10. 19.

Október 19-én (csütörtökön) 14 órától Lázár Ervin Program előadásán vesznek részt 2., 3., és 4. osztályos tanulóink az iskola tornatermében.

Ezúttal Szász Ilona: Az állatok nyelvén tudó juhász című színdarabot tekinthetik meg tanulóink az Aranyszamár Színház Közművelődési Egyesület eladásában.Gárdonyi Géza Emléknap

Bejegyzés:11:21 2023. 10. 19.

Minden évben október 17-e az országgyűlés döntése értelmében 2013-tól Országos Gárdonyi Géza Emléknap, az Egri vár védőinek a török seregek felett aratott 1552. évi dicsőséges győzelme emlékére.

Ezen a napon magyar irodalmunk egyik legnagyobb írójára és a magyar történelem egyik legdicsőbb győzelmére emlékezünk

E nap alkalmából tanulóink által készített munkák megtekinthetők itt.RRF laptop regisztráció 7. évfolyamos tanulók részére

Bejegyzés:9:50 2023. 10. 18.

Tájékoztatjuk a kedves szülőket, hogy a Klebelsberg Központ a regisztrációt meghosszabbította, így a szülőknek/törvényes képviselőknek október 23-án éjfélig van lehetőségük benyújtani az igényüket a KRÉTA rendszerben.

Amennyiben elakadnak a regisztrációs folyamatban, kérjenek segítséget iskolánk munkatársától a központi e-mail címen, telefonon vagy a Krétán keresztül.

Az RRF laptopokat nem igénylő szülők / törvényes képviselők legyenek szívesek nyilatkozatukat eljuttatni a tanuló osztályfőnökéhez. Nyilatkozat letöltése.


Kiberbiztonság

Bejegyzés:13:16 2023. 10. 17.

Kibertanácsok: csak azokat a funciókat engedélyezd az eszközeiden, amelyekre szükséged van; a szoftverfrissítések sokszor súlyos biztonsági hibákat is javítanak, ne várj a telepítésükkel; ne csak a közösségi oldalakról tájékozódj; védekezz többfaktoros hitelesítéssel; a nyílt wifi kora lejárt, maximum VPN szolgáltatással használd; kezeld fenntartásokkal az ismeretlen forrásból érkezó leveleket; ments gyakrabban és legalább 2 példányban;...

Olvasd tovább és jegyezd meg a kiberbiztonsági tanácsokat, olvasd be a linken található QR kódokat! Légy óvatos, s légy biztonságban az Interneten is!

Tovább a kiberbiztonsági tanácsok elolvasásához.


Őszi papírhulladék gyűjtés

Bejegyzés:13:41 2023. 10. 16.

Megváltozott rendszerben zajlott az őszi papírhulladék gyűjtés iskolánkban - ezúttal intézményünk alapítványa, az Egyenlő Esélyt Közalapítvány és az iskolai diákönkormányzat szervezése és lebonyolítása által. Lelekes tanulóink és szüleik révén ezúttal 7434 kg papírhulladék összegyűjtése valósult meg úgy, hogy sajnálatunkra nem tudtuk az utolsó szállítmányokat befogadni a konténerek telítettsége miatt. Köszönjük szépen az alapítvány és a diákönkormányzat szervezését és lebonyolítását, valamint minden résztvevő aktív és segítő munkáját!

Tovább a teljes cikk elolvasásához
A gyűjtés részletesebb eredményei ezen a linken tekinthetők meg.
A gyűjtés során készült fotók itt tekinthetők meg

Állatok Világnapja volt iskolánkban

Október 4-én a kis házikedvenceké volt a főszerep iskolánk udvarán, hiszen hagyományinkhoz híven ismét megrendezésre került a „Kisállat-szépségverseny”, amikor tanulóink bemutathatták társaiknak hűséges kutyusukat, hízelgő cicájukat, vagy éppen a mindig csendes teknőseiket, a ketrecek, kalitkák biztonságát élvező nyuszikat, és egyéb rágcsálókat. Bár az idén volt olyan, aki a különleges nagyméretű csigáira volt büszke, esetleg a gyönyörű színekben pompázó kaméleonjára vagy éppen a bóbítás tyúkocskájára. Iskolánk hátsó udvarán két ló is megjelent lovagló ruhába felöltözött gazdájával. A Szépségverseny vége felé sokak örömére besétált egy kis fekete kecskegida is....

Tovább a teljes cikk elolvasásához
Tovább a Galériára

Ötödikesek napján

Iskolánk egyik remek hagyománnyá vált programja szeptemberben az Ötödikesek napja. A felső tagozatba lépett 5.évfolyamos tanulók szüleikkel és pedagógusaikkal vidám csapatjátékokban, vicces feladatokban vesznek részt. Közben, a szünetben csemegéznek, beszélgetnek. Garantált a jó hangulat, nagy nevetések, sok-sok mosoly.

Idén sem volt ez másképp, ezért külön köszönet a csodás anyukáknak és apukáknak, akik odaadóan segítettek és sokan velünk is játszottak! A visszajelzések alapján mindnyájunk nevében állíthatjuk: fantasztikusan éreztük magunkat! Ötödikes tanulóinknak kívánunk sok-sok nagyszerű élményt, hasznos tapasztalatokat, tudást, szüleiknek pedig támogatásukhoz erőt, türelmet!

További fotók megtekinthetők itt.

Ötödikes osztályfőnökök


Dobj el mindent és olvass!

Iskolánk történetében először...

Mikor? Október 2-án (hétfőn). Teendő? Erre a napra mindenképpen hozz magaddal egy könyvet ami tetszik / érdekel / jónak tűnik / amit szívesen olvasol... Mégis mi lesz ez? Aznap bármikor, ha meghallod az élő zeneszót, dobj el mindent, és olvass, hiszen:

az olvasás könnyebbé teszi az életet; a világ tele van csodás könyvekkel és a könyvek csodás világokkal; az a pillanat, amikor olvasol: leírhatatlan...

Minden tanulónak jó olvasást kívánunk!


A Magyar Diáksport Napja

A Magyar Diáksport Napján, szeptember 29-én (pénteken) őszi futóversenyeken vesznek részt tanulóink Felsőpakony Nagyközség stadionjában. A futóversenyekre a 3. tanítási kerül sor, mely után, illetve az ebédlősök ebéd után hazamehetnek napközis foglalkozást nem igénylő tanulóink.

Minden tanulónak jó sportolást és kellemes időtöltést kívánunk!


Ötödikesek napja

Hétfőn (szeptember 25-én) Ötödikesek napját tartunk. A 3. óra után hazamahetnek 6-8. évfolyamos tanulóink, az 5. évfolyam tanulóit és szüleiket játékos feladatokkal, vetélkedőkkel, beszélgetéssel várjuk az iskola tornatermébe.

Igény szerint ügyeletben vehet részt tanulóink.

Minden tanulónak és szülőnek kellemes időtöltést kívánunk!


Lázár Ervin Program az iskolában

Tájékoztatjuk tanulóinkat és a kedves szülőket, hogy idén a Lázár Ervin Program iskolánkba érkezik. A Program keretében 5-6-7. évfolyamos diákjainak kulturális élményhez jutását a Budapest Táncszínházért Alapítvány biztosítja a Bolero: Viszlát a levegőben c. előadással. Az elődás megtartására az iskola tornatermében kerül sor mind a három évfolyam részére egy időpontban: 2023. szeptember 26-án 9:00 órai kezdettel. Az előadás időtartama: 45 perc.

2-3-4. évfolyamos tanulóinak kulturális élményhez jutását az Aranyszamár Színház biztosítja „Az állatok nyelvén tudó juhász” c. előadással. Az elődás megtartására az iskola tornatermében kerül sor mind a három évfolyam részére egy időpontban: 2023. október 19-én 14:00 órai kezdettel. Az előadás időtartama: 45 perc.

Minden tanulónknak tartalmas szórakozást kívánunk!


Zánkai Erzsébet-táborban jártak tanulóink

Szeptember 13-15. között iskolánkból 34 néptáncos gyermek táborozott Zánkán az Erzsébet-tábor keretei között. Az ingyenes programok között a gyerekek cirkuszi előadást láthattak, mesekvízben mérhették össze tudásukat, óriás trambulinon, sportkertben játszottak, a színházban megnézték a János vitéz című előadást a Déryné Társulat közreműködésében. Este koncerten szórakoztak, majd táncházban táncoltak. Tartalmas programok, önfeledt vidámság, közösségi élmények! A tanulókat kísérte: Polgár Aranka és Dr N. Fodorné Láncz Éva Anna pedagógusok, valamint Ruska Éva pedagógiai-asszisztens.

A táborban készült fotók megtekinthetők itt.


Határtalanul! kirándulás 2024-ben

Megvalósul Magyarország Kormányának támogatásával.

Örömmel tájékoztatjuk tanulóinkat és a kedves szülőket, hogy a Tanulmányi kirándulás hetedikeseknek (2023.) pályázati kiírás kapcsán benyújtott pályázatunkat a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága támogatásra javasolta, amely alapján a Bethlen Gábor Alap felett rendelkező Bizottság a pályázatát pozitívan bírálta el

Iskolánk 3 648 000 forint támogatásban részesül, melynek felhasználásával székelyföldi kiránduláson vesznek részt tanulóink 2024. májusban.


Köszönet tanulói vizes blokkok felújításának támogatásáért

Ez idei nyáron is igyekeztünk infrastrukturális fejlesztéseket véghez vinni. Több tantermünk megszépülése mellett, örömünkre szolgál, hogy a földszinti tanulói mosdók is szebbek, modernebbek lettek. A felújítás során új csempézet került a falakra, új wc fülkék beszerzése és telepítése valósult meg. Ezúttal is többen álltak e kiemelt projekt - a tanulói mosdók felújításának ügye mellé, hiszen e korszerűsítés is összefogással valósult meg. Hálánk és köszönetünk szól Felsőpakony Nagyközség Önkormányzatának, hiszen annak ellenére, hogy nem lát el fenntartói feladatokat, ahogyan más alkalommal, ezúttal is nagy összeggel támogatta intézményünket. Hálánk és köszönetünk szól az Örökvidám Tyúkok Egyesülete a Felsőpakonyi Gyerekekért civil szervezetnek, hiszen elsőként álltak e kezdeményezés mellé, s a tavaly ősszel szervezett bál nagy összegű bevételét felajánlották e célra. Köszönetünk fenntartónknak, a Monori Tankerületi Köpontnak is szól, hiszen nagy összeggű támogatásából valósult meg az új wc fülkék beszerzése. Köszönetet mondunk Gavló Jánosnak a kivitelezésért, illetve neki és családjának, családoknak, iskolánk alapítványának, az Egyenlő Esélyt Közalapítványnak a kiemelt támogatásokért, kollégáknak, szakembereknek az elvégzett társadalmi munkákért!

Köszönjük!

A tanévnyitó fotói és a tanévvel kapcsolatos információk

A következő linken megtekinthetők a tanévnyitó ünnepély fotói: link

Első tanítási nap: 2023. szeptember 1.; a tanév utolsó tanítási napja: 2024. június 21.; az első félév vége: 2024. január 19. (péntek).

A szünetek dátumai megtalálhatók a Tanév helyi rendje menüpontban; az osztályfőnökök neve megtekinhető itt.

A szülői értekezletek időpontjai megtalálhatóak itt.

Tájékoztatás a nevelési-oktatási intézményekből történő hiányzások igazolásának szabályozásáról. Tájékoztató továbbtanulási felvételi lapok aláírásáról. Tájékoztatás tanulói étkeztetés igénybevételéről - befizetési időpontok az I. félévben


Tájékoztatás néptáncos ruhabérlés szabályozásáról

Nagy János polgármester úr tájékoztatása a néptáncos ruhabérlés képviselőtestületi szabályozásáról elolvasható itt. Kérjük a kedves szülőket, hogy ruhabérlés megkezdése előtt legyenek szíves konzultálni dr. N. Fodorné Láncz Éva néptáncoktató pedagógussal.
Megszűnik a műanyagkupak gyűjtés
2023. július 1-től iskolánkban is megszűnik a műanyagkupak gyűjtés, mert egy EU-s szabályozás miatt változik a kupakfeldolgozás módja, s a jövőben le sem fog jönni a palackokról a kupak (van olyan márka, ahol ezt már tapasztalhatjuk).
Köszönjük szépen az elmúlt években a szülők és tanulóink által végzett gyűjtőmunkát!